Informatie Fluisterboot

Wat is een fluisterboot?

Een fluisterboot is een bootje welke aangedreven wordt door een electromotor. Vanwege het lawaai van een buitenboordmotor en met het oog op de natuur gebruikt men sinds enkele jaren deze ‘stille’ motor. Met een fluisterboot kunt u in alle rust genieten van de natuur. Wanneer u een natuurliefhebber bent of een fotograaf, dan is dit het ideale middel om watervogels en andere dieren te observeren. Naast het feit dat deze boot geruisloos is, is een bijkomend voordeel dat u de natuur niet stoort met het lawaai wat normaal van een buitenboordmotor afkomt.

Een fluisterboot is behoorlijk stabiel, enige stuurmanskunst is echter wel benodigd om soms tussen de andere bootjes en de kleine grachtjes in de diverse wateren te varen.

Fluisterboten worden middels stroom opgeladen aan een acculader. In de fluistermotor zelf zit de accu. De accu van een fluisterboot kan afhankelijk van de grootte al snel 1-8 uur mee gevaren worden. Soms wordt ook zonne-energie gebruikt om de motor op te laden.

Fluisterboot snel?

Een fluisterboot vaart een paar kilometer per uur. Genoeg om in een rustig tempo te genieten van de omgeving. Daar een fluisterboot niet heel snel gaat, is ook geen vaarbewijs benodigd.

Fluisterboot en bediening?

Een fluisterboot is makkelijk te bedienen en kan makkelijk en snel in de voor of achteruit stand gezet worden.

Welke boten zijn geschikt als Fluisterboot?

Boten welke veelal worden gebruikt voor een fluisterboot zijn de Aak en de Punter.

Fluisterboot Fluisterboot

Varen in kanalen en waterwegen, meren en plassen is mogelijk met niet te veel stroming!

Fluisterboot en rolstoelgebruikers

Fluisterboten zijn niet gechikt voor rolstoelgebruikers. Wanneer u wilt genieten van een rondvaart over het water, kunt u beter gebruik maken van een rondvaartboot. 

Plaatsen waar u een fluisterboot kunt huren

Omgeving Wieden / weerribben :Giethoorn, Kalenberg, Oldemarkt, Belt-schutsloot, Wanneperveen, Ossenzijl

huren, recreeeren, activiteiten, varen, verhuren, fluisterboot. Een complete dag weg, lekker ontspannen. U wilt toch ook graag even een dagje rust en ontspanning? Ga dan nu een fluisterboot huren in het mooiste gebied van Nederland. Wieden - Weerribben. Fluisterboot huren is al mogelijk vanaf Euro 10,-. Klik op bovenstaande link, voor meer informatie over het huren van een fluisterboot in bijv Giethoorn of Kalenberg. Er zijn naast fluisterboten nu ook sloepen te huur met het geluid van een fluisterboot. Geen geluid :).

Tijdens het varen in Giethoorn komt u ook langs diverse bedrijven. Rondvaartbedrijf Smit, Praktijk Albertine Mulder en u kunt zelfs naar de Plus in Giethoorn met de boot.

Giethoorn en fluisterboten

In Giethoorn is varen eigenlijk al een eeuwenoud begrip. Vroeger gebruikte men punters om producten als turf te vervoeren. Later heeft men een motor achter het bootje gemaakt, zodat men makkelijker en sneller voortbewoog. Echter gaf de buitenboordmotor te veel lawaai voor de dieren als voor de mensen zelf. Om die reden heeft men alles vervangen door stille fluistermotoren. De motoren zijn behoorlijk stil, waardoor de natuur niet meer erg verstoort wordt. Het bijkomende voordeel, is dat men de natuur ook beter kan zien. Watervogels blijven langer zitten waar ze zaten en andere dieren vluchten niet direct weg. Een ideale oplossing voor op het water.

Beginthier

Uwpagina