Nieuwsberichten

11-09-2019 11:16
Grotere boten en sloepen

De fluisterboot in Giethoorn is niet meer de fluisterboot van vroeger. Veel zijn vervangen door een grote sloep waar soms wel 8 tot 12 volwassen mensen in passen. 

Lees meer
01-02-2017 11:23
Winter in Giethoorn

Prachtige wintertaferelen in Giethoorn en omgeving.

 

Lees meer

Archief weergeven.

GIETHOORN fluisterboot

Fluisterboot huren in Giethoorn, Overijssel

Giethoorn ligt in de kop van Overijssel en is een van de mooiste plekken in Nederland. Onlangs is de wieden / weerribben uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. In Giethoorn zijn diverse vaarwateren waarin met een fluisterboot gevaren kan worden. Bij de diverse fluisterbootbedrijven zijn fluisterbootjes te huur vanaf ongeveer 10 euro per uur of 50 euro voor een hele dag.Wanneer u een vakantiehuis boekt in Giethoorn, hoeft u meestal geen fluisterboot te huren, deze krijgt er meestal bij.

Vaarroute fluisterboot Giethoorn

In Giethoorn zijn diverse routes welke u leiden naar de mooiste plekjes in de natuur. Langs de diverse kanaaltjes vaart u door het dorp. Onderweg ziet u de pittoreske rietgedekte boerderijtjes en de vele bruggetjes. Er zijn diverse routes te varen vanaf het verhuurpunt. Wanneer u op het meer zelf bent, staan de verschillende vaarroutes ook heel duidelijk aan te geven middels paaltjes op het meer. De volgende vaarroutes in Giethoorn zijn onder andere mogelijk:

Gele route: vaartijd +- 3 uur

Alternatieve gele route: vaartijd +- 1,2 uur

Groene route:vaartijd +- 3 uur

Rode route: vaartijd +- 4 uur

Tijdens de varen in de fluisterboot komt u ook op het grote meer de 'Bovenwijde'. Midden in het meer bevindt zich een eiland waar u eventueel kunt picknicken of zwemmen. Het meer is vrij ondiep en u kunt bijna overal staan. Hou wel rekening met het weer. Wanneer er veel wind waait, is het soms moeilijk om terug te komen en zijn er veel golfen.


Fluisterboot vaarroute giethoorn

Verhuurbedrijven fluisterboot weerribben

Voor een overzicht naar de diverse verhuurbedrijven kunt u kijken op de volgende pagina: http://www.dagtotaal.nl

Plaatsen waar u een fluisterboot kunt huren

Omgeving Wieden / weerribben :Giethoorn, Kalenberg, Oldemarkt, Belt-schutsloot, Wanneperveen, Ossenzijl

Informatie Giethoorn

Wanneer je in Giethoorn bent, waan je jezelf in een andere wereld. Prachtige rietkragen, smalle waterwegen, weidse uitzichten, pittoreske boerderijtjes en kwetterende watervogels. Een plek waar je volledig tot rust komt.

Giethoorn tel ongeveer 200 bruggetjes, welke hoofdzakelijk particulier eigendom zijn. Bijna alle waterwegen sluiten op elkaar aan, waardoor het mogelijk is om via bepaalde routes op de grotere meren te komen. Dit wordt meestal gedaan middels het huren van een flusiterboot of een rondvaartboot.

Geschiedenis Giethoorn

Het natuurgebied is ontstaan vanuit de behoefte aan turf. Nadat de turf was gestoken, moest deze drogen op smalle stukken land. Waterwegen werden gegraven en de ribben hadden hun bestaan gevonden. Door stormen kwam het voor, dat ribben weggeslagen werden, waarna de wieden ontstonden. In het begin van de eeuw ging men van turf over op petroleum, waardoor turf niet meer nodig was. Men besloot om riet te gaan verbouwen. Door deze rietvelden, werd de grond echter snel droog. Molens welke nog veel zijn te vinden in het gebied zorgen voor de nodige irrigatie en houden het land nat. Ieder jaar wordt het riet gemaaid en de sloten daaromheen uitgebaggerd om het land te behouden.